iPhone ajunge in tara cu cei mai multi abonati la telefonia mobila

Cu cat fumezi mai mult, cu atat castigi mai bine: asa ar putea suna sloganul unui sistem de pensie suplimentara propus in Germania si care promite profituri mai mari asiguratilor cu o stare precara a sanatatii..

«Sa luam exemplul unui om de 60 de ani, care fumeaza 30 de tigari pe zi. El poate ajunge la o pensie suplimentara mai mare cu 15% decat a unui om care nu fumeaza, pornind de la acelasi capital», a explicat pentru agentia franceza de presa Burkhard Remke, directorul societatii AID. Firma pe care o conduce distribuie in Germania produsele asiguratorului Quantum Leben din Liechtenstein.

Demersul lui Remke se bazeaza pe urmatorul rationament comercial: fiecare asigurat plateste, in apropierea varstei de pensionare, o suma fixa. Apoi, dupa ce iese la pensie, primeste lunar o suma de bani. Daca asiguratul fumeaza mult, speranta sa de viata este mai mica, iar asiguratorul isi poate permite sa-i plateasca o pensie mai mare, dar pentru mai putin timp.  

Fara nici cea mai mica urma de cinism, Remke a recunoscut ca «exista un risc, si anume ca asiguratul sa traiasca mai mult decat este prevazut». In acest caz, societatea se indreapta catre un reasigurator. O alta masura de precautie luata de Quantum Leben: pentru ca cineva sa se inscrie la oferta firmei, nu este suficient sa se declare fumator. El trebuie sa se supuna unor teste medicale.