iPhone ajunge in tara cu cei mai multi abonati la telefonia mobila

Ministerul Tehnologiilor Informationale si o tipografie apartinand lui Oleg Voronin au tiparit ilegal peste 200 de mii de buletine de vot pentru a fi utilizate in fraudarea alegerilor, a declarat, miercuri, Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).
Acesta sustine ca dispune de dovezi clare si vor fi oferite astazi reprezentantului Comisiei Europene si ambasadorului Statelor Unite in Republica Moldova.
Vlad Filat afirma ca aceste buletine urmeaza a fi plasate in sectiile de votare din localitatile cu primari comunisti si crestin democrati. Filat a facut un apel la vigilenta catre persoanele cu functii de conducere, observatori si cetatenii simpli, pentru a nu permitem furtul la urne.
„Este important sa facem ca aceste alegeri sa decurga democratic si ca cetateanul sa-si exprime liber optiunea de vot, iar acest vot sa fie asigurat”, a spus Vlad Filat.
Majoritatea partidelor politice au atentionat asupra pericolului fraudarii alegerilor prin majorarea artificiala a numarului de electori si introducerea buletinelor false. CEC a calificat acuzatiile drept aberatii, chiar daca oficial numarul persoanelor votante a crescut cu cateva sute de mii in comparatie cu ultimele alegeri parlamentare.