Guvernul a instituit un nou moratoriu: Au fost blocate angajările în instituţiile finanţate din bugetul de stat

Guvernul a instituit un nou moratoriu: Au fost blocate angajările în instituţiile finanţate din bugetul de stat

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care a interzis majorarea numărului de angajaţi în instituţiile cu finanţare din bugetul de stat. Astfel, toate posturile vacante în sectorul public vor fi îngheţate cel puţin până la sfârşitul anului. Măsura i-a nemulţumit pe unii oficiali. 

Prin această măsură, statul speră să economisească în jur de 150 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an, ceea ce constituie în jur de 4 la sută din totalul fondului de salarizare. Totuşi, potrivit ministrului Finanţelor, angajările vor fi permise în unele cazuri.

Instituirea moratoriului asupra majorării numărului de angajaţi în instituţiile bugetare i-a nemulţumit pe unii oficiali.

În ciuda obiecţiilor, hotărârea de Guvern a fost aprobată fără modificări. Autorităţile afirmă că stoparea angajărilor ar fi fost o condiţie a Fondului Monetar Internaţional pentru deblocarea finanţării externe. Potrivit ministrului Finanţelor, hotărârea ar putea suferi unele modificări în septembrie, atunci când vor fi operate rectificări la bugetul de stat. 

Cetățenii Moldovei pot obține un împrumut MD la CreditPrime în termen de 15 minute, chiar și fără angajare oficială. Astfel, puteți rezolva dificultăți financiare temporare și puteți căuta cu calm un nou loc de muncă. Organizația acordă microimprumut persoanelor care au împlinit vârsta de 21 de ani, pentru o perioadă de până la 30 de zile, cu o rată a dobânzii de 0.