Zeci de soferi protesteaza in PMAN cerand ieftinirea carburantilor. Infuriati ca ANRE-ul a ridicat preturile acum cateva zile, acestia si-au parcat vehiculele in fata Guvernului
Zeci de soferi protesteaza in PMAN cerand ieftinirea carburantilor. Infuriati ca ANRE-ul a ridicat preturile acum cateva zile, acestia si-au parcat vehiculele in fata Guvernului

Nemultumiti de scumpirea carburantilor, soferii au protestat din nou. Dupa-amiaza acestia au blocat strada Puskin pret de 40 de minute, iar in zona s-au format ambuteiaje. De dimineata, oamenii si-au parcat masinile in Piata Marii Adunari Nationale si au scris o petitie catre autoritati, cerand ca preturile la benzina si motorina sa fie reduse.

Strada Puskin care este una din principalele artere ale Chisinaului a fost blocata in aceasta dupa-amiaza. Soferii au iesit in mijlocul drumului si nu au mai permis masinilor sa treaca. Si troleibuzele au stat pe loc. 

Soferii prinsi in ambuteiaj au claxonat indelung, dar degeaba. Strada a fost deblocata abia dupa ce ministrul economiei, Chiril Gaburici a iesit sa poarte o discutie cu ei. 

Chiril GABURICI, MINISTRUL ECONOMIEI:Maine va fi creata o comisie si se va pune in discutie problema preturilor la carburanti.”

De dimineata zeci de masini erau parcate in fata Guvernului. Soferii au discutat in liniste, fara sa scandeze sau sa claxoneze si au scris petitia in care isi expun cerintele fata de Guvern, Parlament, Presedintie si ANRE. 


“Sa fie cat mai multa transparenta, la oameni sa le fie clar, de unde se i-au preturile acestea, in Transnistria sunt niste preturi cu trei lei mai putin ca la noi.”


“La Tiraspol pretul la motorina e 14 la benzina 15, tot compustibilul acesta intai se devameaza aici se platesc impozitile dupa asta se devameaza in Tiraspol a doua oara.“ 

“Asta nu-i conducere acestia sunt banditi la putere, ne ingroapa de vii, totul destramat, farmat de lucru nui, lumea se duce cu miile.”

“Noi vrem un document precis cum se fac calculele, cum ea vine in tara, sa vedem realitatea"

Ieri la sedinta Guvernului, Pavel Filip a cerut ANRE-ului, desi aceasta este o institutie independenta, sa faca publice toate datele, pentru ca oricine sa poata calcula cum se formeaza preturile la carburanti. 

Ultima data soferii au protestat sambata. Acestia spun ca s-au organizat pe retelele de socializare. Din 2016 de cand ANRE a inceput sa stabileasca preturi plafon, carburantii s-au scumpit cu aproape trei lei. Acum benzina costa 19 lei si 15 bani, iar motorina 17 lei si noua bani, acestea fiind cele mai inalte preturi din ultimii ani. 

5171671.jpg

5171681.jpg 5171691.jpg 5171701.jpg 5171711.jpg