Violente sangeroase la Chicago, unde in acest week-end zece persoane au fost ucise si peste 60 ranite
Violente sangeroase la Chicago, unde in acest week-end zece persoane au fost ucise si peste 60 ranite

Violente sangeroase la Chicago, unde in acest week-end zece persoane au fost ucise si peste 60 ranite. Duminica in doua ore si jumatate, 25 de persoane au fost impuscate in cinci schimburi de focuri, un paramedic descriind evenimentele drept "o zona de razboi". Printre raniti figureaza si un copil de 11 ani.


In 3 ore, incepand cu ora 1:30 dimineata duminica, 30 de persoane au fost impuscate si 2 au murit in urma a 10 incidente armate.Unele dintre cazuri au avut anumite scopuri si erau legate de conflictele dintre bandele din acea zona.

Cel putin in cazul unui incident, atacatorii au deschis focul intr-o strada aglomerata, iar victimele au varste cuprinse intre 11 si 62 de ani.Inaintea tragediei de duminica au mai fost 6 atacuri armate vineri si 15 sambata, iar acestea din urma s-au soldat cu un mort.

Chicago se lupta cu rata crescuta a atacurilor armate, dar si cu cea a crimelor in ultimii ani. Potrivit informatiilor oferite de politie, rata atacurilor armate a scazut la 30% din 2017, iar cea a crimelor la 25%.