Parbrizul avionului de pe cursa Chisinau-Frankfurt, scos si trimis la expertiza. Expertii urmeaza sa stabileasca motivul pentru care acesta a crapat in zbor
Parbrizul avionului de pe cursa Chisinau-Frankfurt, scos si trimis la expertiza. Expertii urmeaza sa stabileasca motivul pentru care acesta a crapat in zbor

Un avion de pe cursa Chisinau - Frankfurt, cu 130 de oameni la bord, a facut cale intoarsa dupa ce pilotii au observat ca parbrizul aeronavei s-a fisurat. Nimeni nu a avut de sfuerit. Cu o intarziere de mai bine de 5 ore pasagerii au ajuns la Frankfurt, dar cu un alt avion. Din cauza acestui incident cursele de kla 1340 spre Milano si Venetia au fost amanate pentru aceasta seara, spre nemultumirea pasagerilor.

Aeronava de pe cursa Chisinau - Frankfurt, cu 130 de oameni la bord a decolat la ora 7:00. Echipajul a observat o fisura in parbriz si a anuntat ca revine la sol. Dupa ce s-a rotit deasupra orasului aproape o ora, ca sa consume combustibilul, avionul a aterizat. Pasagerii au plecat totusi la Frankfurt, la ora 12.30, cu o alta aeronava, insa incidentul a dat peste cap orarul zborurilor operate de Air Moldova. 


Mihaela JOSAN, MANAGER RELAȚII CU PUBLICUL “AIR MOLDOVA”: “Din cauza incidentului de dimineata de pe cursa Frankfurt cursa Milano si Venetia au fost prelungite pentru orele 19:00.”


Pasagerii care trebuiau sa zboare la Milano si Venetia, la orele 13:30, erau deja pe aeroport cand au fost anuntati ca vor zbura abia spre seara.

"Noi stam aici de la 11, bani am cheltuit destul fiindca eu cu fiica, am mancat, o trebuit sa cheltuim destul de multi bani da pentru ei le este totuna.”

Lilia a venit de la Briceni. S-a trezit cu noaptea in cap ca sa nu scape avionul.

“Eu merg 4 ore cu masina, vin de la Briceni ca sa ajung la timp si la urma ce eu gasesc, nici un aviz, ei asteapta ca fiecare pasager sa intrebe, se poate de anuntat pe tabel ca sa stie toti, eu inteleg ca sunt probleme dar anuntati, spuneti.”

Multi dintre pasageri spun ca din cauza amanarii zborului vor avea probleme la serviciu.

“Nu am primit nici o informatie ca se amana ruta este foarte deranjant ca am aculo serviciu care ma asteapta, trebuia sa fiu la ora cuvenita.”

“Nustiu, inca nu sunt la curent cu ce o sa ma aleg la serviciu, la 6 trebuia sa fiu la munca deacum nustiu cu sa rezolv problemele acestea.”

Responsabilii companiei aeriene spun ca pasagerilor ramasi blocati in aeroport le-a fost oferita o masa calda si apa. Tot reprezentantii companiei spun ca parbrizul aeronavei a fost scos si dus la expertiza, pentru a identifica motivul pentru care s-a intamplat totul.

Acum o saptamana cursele AirMoldova au fost date peste cap, zeci de moldoveni ramanand blocati pe aeroporturile din Milano, Verona si Chisinau dupa ce avionul care zbura spre Sankt-Petersburg a fost lovit de un fulger si a revenit la sol.

Recent Ministerul Economiei a anuntat ca Air Moldova a fost scoasa la vanzare, deoarece nu face fata sarcinilor. Pretul initial este de 48 de milioane de lei, dar cumparatorul va trebui sa-si asume si datoriile companiei, estimate la 60 de milioane de euro, adica peste 1 miliard de lei.