Muzica, voie buna, bucate din mai multe colturi ale lumii si oferte de cursuri. Toate au fost astazi la festivalul tineretului, organizat in centrul capitalei
Muzica, voie buna, bucate din mai multe colturi ale lumii si oferte de cursuri. Toate au fost astazi la festivalul tineretului, organizat in centrul capitalei

Oferte de cursuri si voluntariat, delicii din bucatatia europeana, obiecte de artizanat, muzica si voie buna. De toate au fost astazi la festivalul tineretului, organizat in centrul capitalei. Zeci de adolescenti insetati de comunicare si voie buna au roit pe la standurile de pe strada pietonala.

Bucate din mai multe colturi ale lumii. Toate si-au facut loc pe aceeasi masa, incarcata cu delicii dintre cele mai speciale. Mancarea condimentata pregatita de cativa tineri din Pakistan a fost destul de intrebata. "- De ce mâncarea voastră a atât de diferită? - Pentru că folosim foarte multe condimente, precum piper roşu sau negru."

"OO, cei gustoasa.”

"Tocmai am început să gust. Iată fiicei îi plac prăjiturile cu măr. Asta e cu vişină. Iar asta parcă ar fi lapte de pasăre."

Si pastele italienesti au fost devorate cat ai zice peste.


"Pasta Puttanesca. E preparată cu ton, măsline, usturoi. - Cât timp îţi ia să o găteşti? - 10 minute pentru fierbere şi jumătate de oră pentru a face cumpărături.”

Alexandru FLEAS, SEF DIRECTIA EDUCATIE, CHISINAU "Sunt niste paste pe aici. - Ma tem ca n-o sa pot. Am mancat prea mult acasa.”

Grecii au incercat sa ne convinga, ca nu exista nimic mai bun decat Souvlaki.

"Aceasta este Souvlaki,  cea mai populară mâncare tradiţională. - Ai gustat mâncare moldovenească. - Am încercat mămăliga. - Şi cum e? - Aşa şi aşa."

"Şi eu am încercat şi chiar era tare bună mămăliga. În special cu mujdei. E minunată."Dupa desfatarea culinara se poate trece si la cea intelectuala. La festival au fost  mai multe organizatii care si-au propus sa ademeneasca cat mai multi adolescenti. Aceasta fundatie ofera cursuri si workshop-uri in ale nutritiei pentru doar 200 de lei pe luna.

Maria RACU, TRAINER FUNDATIA BITONIC “In organizatia noastra activeaza voluntari care sunt cu studii in medicina, instruiti de nutritionisti din Austria. Si impreuna ii invatam pe copii sa se alimenteze sanatos.”

Organizata Y-Peer Moldova pregateste traineri in domeniul educatiei sexuale.

Vlada SAJIN, VOLUNTAR Y-PEER ”Daca noi indeplinim toate temele de acasa, trecem toate 3 etape si devenim traineri.- Traineri in domeniul educatiei. - DA. - Si apoi ii invatam pe cei mai tineri? - Da.”

Tinerii au unda verde si la traininguri ce tin de sanatate, feminitate, autocunoastere sau orientare profesionala, in schimbul a 250 de lei.

Diana CAPITA, PRESEDINTE ORGANIZATIA “GROW ME UP” “In fiecare curs sunt 14 trainiguri cu oameni de succes sau oameni din domeniu. Aplica online, dupa care au interviu si daca sunt acceptati vin la academia noastra.”

De beneficiile activitatilor extrascolare e sigur si Serghei Bordea, tata a doi feciori. 

Serghei BORDEA "Si acasa si voluntarariat tot trebu. Tara e cu doi pasi in urma si copii mai o sa ajute sa mearga inainte."

Baietii nu au incotro.

”Prea multi copii stau acasa.”

”Peste tot unde exista comunicare, acolo trebuie sa activam si noi.”


Oportunitati de voluntariat … la fiecare pas.

Mariana SUPAC, PRESEDINTE INTERACT CLUB CHISINAU “Nu numai fac acte de caritate, dar su si diferite privelegii. Pot calatori peste hotare.”

Pe aceeasi strada, s-au asezat si mestesugarii care si-au scos la vanzare obiectele handmade. Gentile crosetate, mai nou, sunt un accesoriu cool in garderoba fetelor.

“Aceasta geanta 550 de lei, asa mai mic 450 de lei.”

Festivalul Tinerilor a fost organizat cu ocazia Zilei Internationale a Tinerilor.

Igor CIUREA, SECRETAR GENERAL CONSILIU NATIONAL AL TINERETULUI, MOLDOVA  “Tot ce se face astazi este sa aratam diversitatea etnica a Moldovei si anume mesajul asta de a locui in pace, in dialog intercultural intr-o comunitate."

Evenimentul este la cea de-a a treia editie in Moldova. Seara se va incheia cu un concert in aer liber, care va tine pana la ora 23.