Minut de reculegere în Parlament în memoria Regelui Mihai I al României; Comuniştii şi-au păstrat locurile în fotolii
Minut de reculegere în Parlament în memoria Regelui Mihai I al României; Comuniştii şi-au păstrat locurile în fotolii
Parlamentul de la Chişinău şi-a început astăzi şedinţa cu un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I al României care a trecut în nefiinţă pe 5 decembrie.  

Propunerea a venit din partea liderului PL, Mihai Ghimpu. Singurii care şi-au păstrat locurile pe scaune au fost deputaţii din fracţiunea comuniştilor.

„Pentru cine lucrezi, Mişa? Deja sunt patru ani de zile de când România nu te finanţează, iar tu stai cu drapelul României. Tu te stimezi pe tine, Mişa?”, s-a arătat nemulţumit liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Nu am dreptul să spun Volodea, sunteţi mai în vârstă. Vrea să vă reamintesc că acest trei culori au fost şi sunt şi pe drapelul Repubilicii Moldova. Diferenţa este doar că pe al nostru este stema. Cu mândrie port acest drapel. Finanţare, muţumes, n-am nevoie de bani”, a fost replica lui Ghimpu.

Precizăm că sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în România în 13 decembrie, la ora 11:00, iar în 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală, iar la 18:45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.