Localnicii din Amsterdam, satui de petrecerile non-stop organizate pentru a atrage turisti: ”Sex, droguri si mizerie”
Localnicii din Amsterdam, satui de petrecerile non-stop organizate pentru a atrage turisti: ”Sex, droguri si mizerie”

Reputatia orasului Amsterdam ca loc unde totul e permis a ajuns sa transforme viata locuitorilor orasului olandez intr-un adevarat cosmar.

Mizerabil, murdar şi plin de şmecheri pe stradă”. O spune Suzanne Bleijenberg, în vârstă de 27 de ani, locuitor în Amsterdam. Tânăra este nevoită să traverseze în fiecare seară cartierul Roşu din Amsterdam pentru a ajunge acasă. ”Este enervant”, spune ea, ”pentru că trebuie să ne trezim de dimineaţă”.

Tânăra spune că petrecerile din Amsterdam se ţin lanţ în fiecare seară, nu doar la sfârşitul săptămânii, şi critică orgiile petrecute în bordelurile de acolo, în special din cauza lipsei de respect a clienţilor faţă de prostituate. Suzanne mai susţine că în cazul unei catastrofe, serviciilor de urgenţă le-ar fi imposibil să intervină pe străduţele înguste şi aglomerate.

Nu mă simt în siguranţă tot timpul”, spune ea. ”Săptămâna trecută, vineri, am stat o oră cu o fată până când poliţia a ajuns aici. Era inconştientă, o fată britanică. Era lăsată singură, cu pantalonii desfăcuţi”, precizează Suzanne, potrivit The Guardian.

De cealaltă parte, poliţia spune că se simte depăşită de situaţiile de urgenţă. Aceştia dau vina pe reorganizarea naţională şi reducerea masivă a personalului, după ce prea puţini noi ofiţeri i-au înlocuit pe cei pensionaţi.