La Cimislia a avut loc o cursa de cai. Gospodari din mai multe raioane au incercat sa convinga juratii ca armasarii lor sunt cei mai puternici

La Cimislia a avut loc o cursa de cai. Gospodari din mai multe raioane au incercat sa convinga juratii ca armasarii lor sunt cei mai puternici

Tropote de cai s-au auzit astazi la Cimislia. Pe un soare arzator zeci de oameni s-au adunat la hipodromul din localitate, pentru a urmari cursele de cai. La sfarsitul competitiei, de parca s-ar fi intrecut cu armasarii, satenii si-au incercat si ei puterile. Au tras de carutel incarcate cu o suta de kilograme de orz.

Spectacolul a adunat o multime de oameni la hipodromul din Cimislia, desi era foarte cald. Cei veniti au stat cu ochii pe calareti. Desi nu sunt profesionisti, participantii au oferit un show pe cinste. Concurentii sunt crescatori de cai de ani buni.Campionii, premiati cu diplome si cupe, spun ca cel mai important este antrenamentul zilnic.

„Noi lucrăm cu calul.”

„Antrenăm calul. Îl hrănim, îl îngrijim. Mai este şi puţin noroc. Este sport.”

Zeci de participanti din Cimislia, dar si Ceadir Lunga, Ungheni si cateva localitati din Ucraina si-au incercat puterile. Partea cea mai asteptata pentru spectatori, totusi, a fost cea de final, cand satenii au participat la diverse probe de tractiune.

Tinerii au avut de tras o caruta cu 100 de kg de orz pe o distanta de 100 de metri. Emotiile au fost mari mai ales ca totul era contractonometru. A castigat echipa care a reusit sa ajunga la finish in 18 secunde.

Alti curajosi au stat la coada la aruncat saci plini cu fan. Ion Coada a aruncat sacul la 16 metri distanta. A primit un premiu banesc. Cursele cu cai au devenit o traditie la Cimislia si se afla la cea dea 7 editie.