Japonia a desfăşurat interceptori de rachetă după ameninţările Coreii de Nord la adresa Guam
Japonia a desfăşurat interceptori de rachetă după ameninţările Coreii de Nord la adresa Guam
Japonia a desfăşurat baterii de interceptori de rachetă de-a lungul traiectoriei pe care o vor urma rachetele balistice nord-coreene în cazul în care Phenianul îşi pune în practică ameninţarea de a lansa patru rachete spre Guam, teritoriu american în Oceanul Pacific, informează agenţia de presă niponă Kyodo.

Sisteme defensive antirachetă sol-aer au fost desfăşurate în patru prefecturi din vestul Japoniei, după ce Coreea de Nord a anunţat că "examinează în mod serios" să lanseze simultan rachete balistice cu rază intermediară de acţiune asupra Guam.

Interceptorii de rachetă Patriot de tip PAC-3 au fost desfăşuraţi în prefecturile Shimane, Hiroshima şi Kochi, care vor fi survolate — potrivit Coreii de Nord — de rachetele Phenianului, precum şi în prefectura Ehime, situată între Hiroshima şi Kochi, regiuni în care în mod normal nu sunt desfăşuraţi interceptori de rachetă.

Premierul nipon Shinzo Abe le-a declarat jurnaliştilor din prefectura Yamaguchi că executivul "va face totul" pentru a proteja vieţile şi proprietăţile cetăţenilor niponi.