Intalnire surpriza intre Kim Jong-un si presedintele sud-coreean, in zona demilitarizata. Discutiile purtate
Intalnire surpriza intre Kim Jong-un si presedintele sud-coreean, in zona demilitarizata. Discutiile purtate

Liderii din Coreea de Nord si Coreea de Sud s-au intalnit sambata in zona demilitarizata dintre cele doua tari, informeaza BBC.

Este a doua oară când Kim Jong-un şi  Moon Jae-in discută în decurs de câteva luni.

"Noua întâlnire a celor doi lideri a durat circa două ore şi s-a desfăşurat într-o clădire din partea nord-coreeană a satului Panmunjom. Ei au avut un schimb de opinii şi au discutat despre modalităţile de a pune în practică declaraţia de la Panmunjom şi de a asigura succesul summitului americano-nord-coreean”, se arată în comunicatul preşedinţiei de la Seul, care mai precizează că preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, va face duminică dimineaţă o declaraţie legată de această nouă întâlnire cu preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong Un.

5b09a98910c3b.jpg Getty

De asemenea, preşedinţia sud-coreeană a publicat fotografii de la acest summit surpriză, în imagini apărând şi Kim Yo Jong, sora preşedintelui nord-coreean care a jucat un rol public important în recentele discuţii cu Seulul şi a condus delegaţia nord-coreeană la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfăşurate în februarie în Coreea de Sud.

5b09a98b6cb24.jpg Getty

Întâlnirea a avut loc în contextul în care se încearcă organizarea summitului din Statele Unite şi Coreea de Nord, care fusese anunţat pentru 12 iunie, în Singapore. Nu se ştie însă dacă va mai avea loc, după cum a spus Donald Trump, care ulterior a revenit asupra afirmaţiilor şi a sugerat că întâlnirea cu Kim Jong-un ar putea avea loc totuşi.

5b09a98d6d50a.jpg Getty 5b09a98e6b795.jpg Getty 5b09a98f76e06.jpg Getty