Fenomenul corupţiei din RM a devenit subiect de film; Trailerul peliculei „Beautiful corruption”, prezentat oficial
Fenomenul corupţiei din RM a devenit subiect de film; Trailerul peliculei „Beautiful corruption”, prezentat oficial
„Beautiful corruption” – un nou proiect al tânărului regizor Eugen Damaschin, care a încercat să redea adevărata faţă a societăţii moldoveneşti.

Trailerul de trei minute oferă o viziune unică asupra corupţiei şi cum aceasta afectează viaţa de zi cu zi a locuitorilor Moldovei. Proiectul este realizat cu ajutorul financiar din partea Guvernului SUA.
 
Cineastul Eugen Damaschin a explicat că scopul principal al proiectului este de a arăta oamenilor întreg ciclu al corupţiei şi cum acesta afectează vieţile oamenilor.
 
„Trailerul este conceput ca o oglindă a societăţii moldoveneşti. Unora poate să le placă ceea ce văd în oglindă şi să trăiască în continuare precum s-au obişnuit, iar altora nu le va plăcea şi vor face schimbări după ce-l vor viziona”, a declarat Eugen Damaschin.


 
„Acest proiect face parte din eforturile noastre de a susţine libertatea de exprimare în Moldova. Statele Unite au o tradiţie profundă de a se adresa comunitatii creative - cineaştilor, fotografilor, scriitorilor - pentru dezbaterea problemelor curente de ordin social şi politic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA.
 
Eugen Damaschin este cunoscut pentru spoturile sociale de rezonanţă pe care le-a realizat, printre care:#FărăFrică, „Oameni buni”. Regizorul abordează teme actuale, oferind o viziune artistică asupra unor probleme sociale cu care se confruntă societatea noastră. Filmul „Beautiful corruption” va apărea în toamna anului 2017.
 
Pentru detalii despre filmări, urmăriţi pagina de Facebook a proiectului.