Doi tineri moldoveni din Ungheni, gasiti inecati in raul Prut: au fost scosi din apa de catre salvatorii din Iasi. Cum s-ar fi intamplat totul
Doi tineri moldoveni din Ungheni, gasiti inecati in raul Prut: au fost scosi din apa de catre salvatorii din Iasi. Cum s-ar fi intamplat totul

Doi tineri dintr-o localitate din Ungheni au fost gasiti inecati in raul Prut. Corpurile neinsufletite au fost recuperate de catre salvatorii din Iasi si urmeaza sa fie repatriate in Republica Moldova.Potrivit purtatorului de cuvant al DSE, Diana Turcanu - Tutu, cei doi tineri de 20 si 21 de ani dintr-o localitate din Ungheni au mers vineri seara la scaldat. Astfel, cei doi ar fi intrat in Prut si nu ar mai fi iesit. Vineri seara salvatorii moldoveni au fost alertati si au inceput sa-i caute pe cei doi, insa fara niciun rezultat. Sambata dimineata salvatorii moldoveni au reluat cautarile, insa tinerii nu au fost gasiti. 

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, ne-a spus ca corpurile neinsulfetite au fost gasite duminica dimineata, initial fiind vorba de o singura persoana, ulterior fiind gasita si cea de-a doua. 

"Trupurile neinsulfetite a celor doi barbati au fost gasite duminica dimineata. La ora 5.50 a fost facut apelul la ISU. La fata locului s-a deplasat un echipaj de scafandri, o autospeciala si un echipaj de prim-ajutor. A procedat echipajul pentru degajarea primei persoane penu care au fost chemati de altfel, iar in timpul interventiei au constatat ca la 300 de metri mai exista un trup care pluteste pe suprafata apei. Cazul a fost preluat de organele abilitate spre cercetare."


Potrivit Ziarului de Iasi, un pescar roman ar fi observat un cadavru plutind pe raul Prut si a anuntat Politia romana de Frontiera. Astfel, ajunsi la fata locului, salvatorii romani din cadrul Inspec­toratului Judetean pentru Situati de Urgenta Iasi au intervenit in localitatea Bran, comuna Golaiesti si au scos din apa, pe rand, corpurile neinsufletite ale celor doi tineri.

Corpurile neinsufletite vor fi repatriate in Republica Moldova. 

*Poza Ziarul de Iasi