Doi bărbaţi din Berlin au devenit primul cuplu gay care a adoptat un copil în Germania
Doi bărbaţi din Berlin au devenit primul cuplu gay care a adoptat un copil în Germania
Doi bărbaţi din Berlin au devenit primul cuplu gay care a primit permisiunea de a adopta un copil în Germania, la doar nouă zile după intrarea în vigoare a legii ce permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex în această ţară, relatează DPA.

Cererea prin care Michael şi Kai Korok au solicitat instanţei germane să le acorde permisiunea de a adopta un copil care fusese plasat în îngrijirea lor, în vârstă de doi ani, a fost aprobată de un tribunal din districtul Kreuzberg din Berlin, au anunţat marţi reprezentanţii Federaţiei Persoanelor Lesbiene şi Gay din Germania (LSVD).

Cei doi bărbaţi — în vârstă de 42 de ani şi 46 de ani — s-au căsătorit pe 2 octombrie, la o zi după legalizarea căsătoriilor gay în Germania, în urma adoptării unui act normativ ce oferă cuplurilor de acelaşi sex aceleaşi avantaje fiscale şi aceleaşi drepturi de adopţie de care beneficiază şi cuplurile heterosexuale.

Soţilor Korok le-a fost plasat în îngrijire bebeluşul Maximilian la puţin timp după naşterea acestuia. În urma deciziei pronunţate de instanţa din Berlin, ei au devenit tutorii legali ai copilului.

"Este un sentiment minunat să fim înregistraţi ca părinţi oficiali", a declarat pentru DPA Michael Kork, care consideră că dreptul de adopţie reprezintă "o victorie uriaşă" pentru cuplurile de acelaşi sex din Germania.

Germania a permis înregistrarea parteneriatelor civile pentru cuplurile de acelaşi sex încă din anul 2001, însă noua lege oferă cuplurilor gay acelaşi statut cu cel oferit cuplurilor heterosexuale căsătorite. Anterior, persoanele gay trebuiau să depună cereri individuale dacă doreau să adopte un copil.

Parlamentul Germaniei a votat cu o largă majoritate în favoarea adoptării drepturilor egale în privinţa căsătoriei, în luna iunie. Legea a intrat în vigoare pe 1 octombrie.