Condamnata sa plateasca mii de euro violatorului ei. Tanara s-a sinucis
Condamnata sa plateasca mii de euro violatorului ei. Tanara s-a sinucis

O curte de apel din Italia a indreptat o decizie care ii obliga pe parintii unei tinere abuzate sexual sa plateasca mii de euro violatorului ei timp de 4 ani.

Decizia a venit însă prea târziu pentru victima care s-a sinucis în 2014, relatează Euronews. 

Scandalul a început în urmă cu 10 ani. Elisa Zaccarelli s-a înscris atunci la studii la Institutul de Artă Faenza, din Bologna, şi a fost molestată sexual de profesorul ei, Ezio Foschini, timp de un an.

Ezio Foschini a fost găsit vinovat la proces şi apoi la cele două apeluri care au urmat. A fost condamnat la 3 ani de închisoare şi la plata unor daune de 53.000 de €.

Între timp agresorul şi-a transferat bunurile şi banii către rude şi prieteni pentru a evita plata daunelor.

”Şi-a dat BMW-ul unui prieten şi a lăsat de înţeles că locuia într-o fermă în ruină, şi-a transferat toţi banii. Ştim că avea multiple conturi bancare pentru că era cunoscut la şcoală pentru calităţile lui de jucător la bursă”, a declarat familia victimei.

Acţiunile sale au dus la o noua investigaţie iar Foschini a primit o a doua condamnare pentru fraudă. Pentru că nu a executat un ordin judecătoresc a mai primit un an de închisoare.

Cu toate acestea un judecător a cerut o evaluare a unui cont bancar atribuit lui Foschini. S-a ajuns la concluzia că acesta iî aparţinea doar tatălui său. Astfel în ciuda condamnării primite de Foschini, familia fetei a fost obligată printr-un ordin judecătoresc să-i plătească agresorului daune morale şi cheltuieli de judecată în valoare de 30.000 de €.

Familia victimei trebuia să plătească o rată lunară de 300 de € către agresor - o sarcină grea ţinând cont că situaţia lor financiară nu era una bună. Tatăl lucra într-o fabrică iar mama era casnică.

La 6 luni de la ordinul judecătoresc, Elisa s-a sinucis. Patru ani mai târziu, o Curte de Apel din Bologna a anulat decizia din primă instanţă. Foschin, care a fost concediat de facultatea unde lucra ca profesor, trebuie să plătească acum daune de 90.000 de € familiei Zaccarelli.

Tatăl lui Elisa este mulţumit, dar spune că nimic nu-i va aduce fiica înapoi. ”Nimeni şi nimic nu ne vor da înapoi zâmbetul şi prezenţa Elisei” a spus acesta.