Cea mai valoroasa locuinta din lume, scoasa la vanzare
Cea mai valoroasa locuinta din lume, scoasa la vanzare

In sudul Frantei este considerata a se afla cea mai valoroasa locuinta din lume.Proprietarul Villei Les Cèdres, o casă de 18 hectare, cu o suprafaţă de 18 000 de metri pătraţi, pe o suprafaţă de 14 hectare, aşezată pe o suprafaţă de 35 de acri, speră să obţină un preţ cât mai bun pentru frumoasa clădire.

GettyCelebra locuinţă are un preţ de listă de 350 milioane de euro, echivalentul a 410 milioane dolari. Actualul proprietar al casei este un italian, pe numele său Davide Campari-Milano, care consideră că poprietatea sa îmbină istoria şi luxul, iar în plus se bucură de o locaţie privilegiată, de-a lungul coastei, Saint-Jean-Cap- Ferrat. Toate aceste elemente au trasformat-o în cea mai scumpă clădire rezidenţială din istorie.

59df645288967.jpg

4623381.jpg 4623401.jpg 59df64cd4cd2f.jpg

Les Cèdres a fost construită în 1830 şi a fost cumpărată în anul 1850 de către primarul oraşului Villefranche-sur-Mer, iar acolo a funcţionat o fermă de măslini. Acesta este şi motivul pentru care în curte există măslini cu o vechime de peste 300 de ani.
Urmaşii primarului au vândut proprietatea regelui belgian Leopold al II-lea în anul 1904.

După ce porţile vilei se deschid, un drum lung se zăreşte, înconjurat fiind de palmieri şi cedri. O statuie a zeiţei Athena, îmbrăcată cu o tunică de marmură, stă impunătoare la intrarea în somptuoasa clădiri.

Interiorul clădirii este realizat în spiritul Belle Epoque, cu camere înalte şi spaţioase, prevăzute cu candelabre.

Locuinţa deţine o colecţie impresionantă de portrete din secolul XIX, o bibliotecă impresionată, care conţine peste 3000 de volume şi piese de mobilier rare. Proprietarul este dispus să vândă inclusiv piesele de mobilier.

În anul 1924, după 15 ani de la moartea lui Leopold, Villa Les Cèdres a fost achiziţionată de familia Marnier-Lapostolle, industriaşii cunoscuţi pentru producţia de lichioruri. Timp de 80 de ani, familia a cultivat plantele exotice care umpleu terenurile amenajate.

Les Cèdres a rămas în familia Marnier-Lapostolle până în anul 2016, când Campari a achiziţionat societatea mamă care producea lichiorurile.