Cainele fostului presedinte american George Bush Senior va fi antrenat pentru a le oferi asistenta soldatilor raniti la razboi
Cainele fostului presedinte american George Bush Senior va fi antrenat pentru a le oferi asistenta soldatilor raniti la razboi

Cainele fostului presedinte american George Bush Senior va fi antrenat pentru a le oferi asistenta soldatilor raniti la razboi. Astfel, dupa jumatate de an, timp in care l-a slujit pe Bush, bolnav de Parkinson, talentul patrupedului nu se va pierde. Sully are deja o multime de fani pe Instagram, iar fotografia in care acesta sta culcat langa sicriul fostului sau stapan, a impresionat o lume intreaga.

Aceasta fotografie, cu Sully intins langa sicriul lui George Bush, a fost publicata pe Twitter de catre purtatorul de cuvant al fostului presedinte, alaturi de comentariul “misiune incheiata”. Impresionati de tristetea cainelui, peste 74 de mii de oameni au redistribuit-o.

Sully a fost botezat dupa numele unui pilot care a salvat 155 de vieti aterizand cu avionul pe raul Hudson in 2009. El i-a fost alaturi lui George Washington Bush in ultimele sase luni de viata, alinandu-i tristetea dupa moartea sotiei.

Paul BUESCHER, DRESOR DE CAINI: “Sully este un caine uimitor” 

Catelul de doi ani si jumatate fusese dresat special pentru a oferi asistenta unui pacient bolnav de Parkinson. Isi insotea stapanul peste tot, ii deschidea usile, ridica obiectele scapate pe jos si era pregatit sa cheme ajutoare in caz de urgenta. 

Paul BUESCHER, DRESOR DE CAINI: „Odata antrenati, isi ajuta stapanul sa faca lucruri pe care nu le pot face in mod obisnuit: sa iasa in public, sa mearga la film, sa mearga la cumparaturi. Lucruri simple care noua ni se par firesti.”

Pentru ca talentul lui sa nu se piarda, patrupedul va urma inca sase luni de antrenament si va primi apoi misiunea de a-i ajuta pe soldatii raniti in misiune. Sully este si ambasadorul unei asociatii de binefacere care se ocupa de dresarea cainilor pentru veterani, si are peste doua sute de mii de fani pe instagram. Dresarea unui caine ca el dureaza un an sau doi si  costa in jur de 25 de mii de dolari.