A fost haos pe aeroportul International Chisinau din cauza cetii. Cateva aeronave care urmau sa decoleze si sa aterizeze la noi au intarziat, iar doua curse au fost anulate
A fost haos pe aeroportul International Chisinau din cauza cetii. Cateva aeronave care urmau sa decoleze si sa aterizeze la noi au intarziat, iar doua curse au fost anulate

A fost haos pe aeroportul International Chisinau in aceasta dimineata din cauza cetii. Cateva aeronave care urmau sa decoleze si sa aterizeze la noi au intarziat, iar doua curse au fost anulate. Astfel, oamenii au fost nevoiti sa astepte ore intregi la terminale.Cei care urmau sa ajunga astazi la Chisinau de la Lisabona si de la Dublin au facut cale intoarsa, asa cum cursele lor au fost anulate. Aeronavele care veneau de la Milano, Istanbul si Bologna au aterizat cu intarziere. Cu doua ore mai tarziu decat era preconizat, a ajuns pe aeroportul din capitala si avionul de pe cursa Sankt Petersburg- Chisinau. Zeci de persoane care au venit sa-si intampine rudele sau prietenii veniti de peste hotare au trebuit sa astepte ore intregi.

“Nu stiu asteptam, degraba trebuie sa ajunga, ea a urcat in avion. Nu s-a mai intamplat sa intarzie, este pentru prima oara.”

“Acolo scrie ca va ateriza la 12:35, dar nu se stie daca va ateriza la aceasa ora. Eu cred ca din cauza vremii de afara si a cetei.”

Cei care au venit de departe ca sa-si intampine apropiatii au stat pe aeroport ore intregi.

“Imi astept sotia, la 12:35 aterizeaza. Voi sta aici pentru ca am venit cu masina din Causeni. Oricum trebuie sa soseasca, nu cred ca din cauza vremii nu v-a ateriza.”

“La 12 mi-a spus ca trebuie sa aterizeze pe aeroportul Chisinau, acum ma uit la panoul informativ arata sosire tocmai la trei. Unde sa ma duc acasa e departe, aici o sa astept.” 

Alte cateva curse au decolat cu o intarziere  de aproximativ 2 ore. Reprezentantii aeroportului ne-au spus ca traficul aerian va reveni la normal imediat ce ceata se va dispersa. Pentru urmatoarele zile meteorologii nu prognozeaza ceata, insa pe alocuri ne asteapta lapovita. Ziua termometrele vor indica pana la cinci grade, pe cand noaptea se vor inregistra temperaturi de -6 grade.